نوشته شده توسط : وصالی

همه ما از خطراتی که ممکن است نوشیدن آب آلوده برای سلامتی به دنبال داشته باشد آگاه هستیم. این موضوع گاهی موجب ظهور بیماری های بسیار خطرناکی در طول تاریخ شده و افراد زیادی برای پیدا کردن راه درمان این عارضه ها تلاش کرده اند.

ورود این آلاینده ها به آب از اثرات صنعتی شدن شهرهای محل زندگی ما بدون برنامه ریزی مناسب است. برای مثال احداث کارخانه ها بدون توجه به محل مناسب برای دفن ضایعات موجب آلودگی گسترده آب در نزدیکی آن ها شد. اما در کنار این موارد از عوامل اصلی آلودگی آب در بسیاری مناطق بی توجهی ما نسبت به اثرات خطرناکی است که نوشیدن این نوع آب برای ما در پی دارد. در ادامه این مقاله از فروشگاه آبین همراه ما باشید.

در ادامه به بررسی وجود دو عامل خطرناک در آب و اثرات آن ها برای سلامتی می پردازیم:

سموم کشاورزی

این آلاینده معمولا از طریق نفوذ به خاک وارد منابع آب زیر زمینی و سطحی می شود و حتی در مواردی ممکن است در اثر سم پاشی به هوا وارد شده و از طریق بارندگی به منابع آب سطحی وارد شوند و موجب آلایندگی آن شوند. از بین بردن این آلاینده در آب در تصفیه خانه ها ممکن نیست و آب با وجود این عامل خطرناک به خانه های ما وارد می شود.

ورود این نوع آلاینده ها به آب علاوه بر اثرات منفی برای سلامت ما موجب تجمع آلاینده در بافت بدن جانوران آبزی می شود. متاسفانه منابع آب در کشور ما به دلیل بی توجهی کشاورزان و مصرف بی رویه سموم کشاورزی به صورت گسترده ایی آلوده شده اند، اما تاکنون هیچ اقدامی برای جلوگیری از ورود آن ها به آب انجام نشده است. در کنار این در کشور ما هیچ نهادی برای نظارت در استفاده از کودهای شیمیایی وجود ندارد و توجهی به آن نمی شود.

از اثراتی که ممکن است این نوع آلاینده برای سلامت ما به دنبال داشته باشد موارد زیر است:

• تاثیر بر سیستم عصبی، تنفس و گوارش
• سرطان های دستگاه گوارش مثل معده و مری
• اختلالات فیزیولوژی و بیماری های تنفسی، عصبی، پوستی
• سقط جنین و نازایی
• پایین آمدن ضریب هوشی
• اختلالات قلبی عروقی
• موجب تاخیر و کاستی در رشد و نمو مغز کودکان شده و علاوه بر این ضعف جسمانی را برای آن ها در پی دارد.

بیشتر: کاربرد مواد منعقد کننده در تصفیه آب

 

جهت مشاهده محصولات رزین فروشگاه آبین روی لینک مقابل کلیک فرمایید: رزین پرولایت

توجه کنید که آمارهای منتشر شده در بروز سرطان نشان دهنده این است که میزان ابتلا به این بیماری در مناطق نزدیک به باغ ها و زمین های کشاورزی بسیار بیشتر می باشد که یکی از علل آن ورود سموم کشاورزی به منابع آب است.
کشاورزان برای از بین بردن آفات ناچار به استفاده از سموم کشاورزی هستند و اصلاح این روش برای کنترل استفاده از آن موضوع بسیار زمانبری است. بنابراین این آلاینده ها ناگزیر منابع آب کشور ما را آلوده می کنند و منطقی ترین راه برای دچار نشدن به عوارض ناشی از وجود این آلاینده در آب حذف آن است.

 

نیترات

بسیاری از آلاینده های خطرناک موجود در آب تاثیری در تغییر رنگ و بوی آن ندارند و با این حال تاثیرات بسیار مخربی را برای سلامت ما به دنبال دارند. نیترات نمونه ای از این آلاینده های مخرب است که امکان ورود آن به آب از طریق عوامل زیر وجود دارد:

• فاضلاب های شهری، صنعتی، مواد دفعی حیوانی یا گیاهی به خاک وارد شده و بعد از آن وارد آب می شود.
• مصرف بیش از اندازه کودهای نیتراتی توسط کشاورزان و ورود آن به آب از دیگر مواردی که موجب آلایندگی آن می شود. این موضوع و عدم نظارت مسئولین برای کنترل میزان مصرف کودهای شیمیایی از عامل های اصلی ورود گسترده این عامل مخرب در آب است.
• سوزاندن سوخت های فسیلی مانند نفت و گاز در نیروگاه ها و ماشین ها باعث ایجاد اسید نیتریک در هوا می شود و این مواد به صورت باران اسیدی به زمین برمی گردند و این چرخه باعث آلودگی سطح زمین می شود.
آیا منابع آب ایران به نیترات آلوده است؟

طبق اعلام «موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران» میزان غلظت مجاز نیترات در آب مطابق با سازمان جهانی بهداشت و به اندازه حداکثر 50 میلی گرم بر لیتر است. بعد از اعلام این موضوع و بر اساس سنجش میزان نیترات موجود در آب سطح کیفی بسیاری از منابع در ایران غیر استاندارد می باشد. با وجود این که آلودگی منابع آب در کشور ما در ابتدا مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفت اما در ادامه هیچ اقدام موثری در این زمینه انجام نشد. اما بی توجهی به این موضوع از اهمیت آن کم نمی کند و نیترات هم چنان از آلاینده های موثر در بروز بیماری های خطرناک به ویژه برای کودکان است.

اثرات بسیار مخرب این آلاینده برای سلامت ما غیر قابل انکار و در مواردی موجب بروز بیماری هایی مثل سرطان می شود که متاسفانه روش قطعی برای درمان آن وجود ندارد. در ادامه به بررسی برخی از بیماری های که ناشی از نوشیدن آب آلوده به نیترات است می پردازیم:

1. سندرم کودک آبی از بیماری های بسیار خطرناکی می باشد که در طی سال ها در کودکان بروز کرده است. بعد از ورود نیترات به بدن نوزاد این آلاینده به نیتریت تبدیل شده و با هموگلبین در خون ترکیب می شود. این موضوع موجب شده تا هموگلبین ظرفیت حمل اکسیژن را از دست بدهد و اکسیژن رسانی به بافت ها متوقف شود. در این صورت پوست بدن نوزاد در نواحی از بدن مثل اطراف دهان، دست و پاها آبی می شود و در کنار این علائم دیگری را مثل مشکلات تنفسی، استفراغ، اسهال، تشنج و پایین آمدن سطح هوشیاری در پی دارد. البته امکان ابتلا به این بیماری در بزرگسالان هم وجود دارد اما درصد بروز این بیماری در کودکان بیشتر است.

2. در روند بررسی دلایل افزایش ابتلا به سرطان معده در کلمبیا مشخص شد که از عوامل اصلی آن نیترات موجود در آب است. آلودگی آب به این عامل خطرناک در این کشور موجب گسترده شدن بروز سرطان معده شد. علاوه بر این در کشور آلمان دانشمندان متوجه وجود رابطه معناداری بین وجود نیترات در آب و گستردگی شیوع سرطان شده اند. بنابراین و به صورت کلی تاثیر نیترات در ابتلا به سرطان غیر قابل انکار نیست و ممکن است در هر کشور افراد زیادی را به خود درگیر کند.

3. در سال های اخیر آمار ابتلا به ام اس در کشور ما به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرده و با توجه به این که هیچ درمان قطعی برای آن وجود ندارد، افزایش آگاهی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری روش بسیار موثری است.
اصفهان رتبه اول ام اس در ایران!! آمارها نشان دهنده ابتلای بیش از هشت هزار نفر از افرادی است که در این کلان شهر زندگی می کنند. با این که هنوز عامل اصلی این موضوع مشخص نشده است اما بسیاری از محققان آلودگی آب و خاک اصفهان را از علت های افزایش روند ابتلا به این بیماری می دانند. از جمله آلاینده هایی که در آب موجود و ممکن است باعث افزایش بروز این بیماری شده باشد نیترات است. البته این موضوع به طور قطعی تایید نشده و با این حال توسط بسیاری از متخصصان در دست بررسی است.

4. غلظت بالای نیترات موجود در آب ممکن است باعث بروز بیماری ها و اختلالات تیروئیدی شود.

5. تراکم ابتلا به برخی بیماری ها بسته به منطقه و شرایط محیطی امری تایید شده و سرطان نمونه ای از این بیماری هاست. در کشور ما و در مناطقی مثل لارستان متاسفانه آمار ابتلا به سرطان مثانه افزایش یافته و طی بررسی ها از دلایل آن ورود آلاینده نیترات به آب و خاک است.

بهترین روش برای حذف آلاینده های موجود در آب

مشکلاتی که نوشیدن آب آلوده برای ما در پی دارد تا حدودی بررسی شد اما بهترین راه برای درگیر نشدن با این بیماری ها چیست؟ ممکن است حذف آلاینده های موجود در آب با روش های مختلفی قابل انجام باشد اما بهترین و موثرترین روش که در کنار حذف این آلاینده ها هزینه های زیادی را برای ما به دنبال نداشته باشد چیست؟

موارد گفته شده ممکن است از سوالاتی باشد که در صورت مطالعه مطالب بالا برای شما پیش بیاید. اما پاسخ این سوالات در فناوری نوین استفاده شده در دستگاه های تصفیه آب است. اسمز معکوس دقیق ترین روش برای کاهش آلاینده های موجود در آب با درصد بسیار بالایی می باشد. در دستگاه هایی که آب را با روش اسمز معکوس تصفیه می کنند، اصلی ترین فیلتر ممبران است؛ در ساختار این فیلتر غشایی با خاصیت نفوذ پذیری انتخابی وجود دارد و تمام آلاینده های موجود در آب با دقت بالایی از آن حذف می شوند. امروزه دستگاه های تصفیه آب خانگی با تنوع بسیار بالایی در بازار تصفیه آب عرضه می شوند و در این زمینه انتخاب دستگاه تصفیه آب با کیفیت موضوع بسیار مهمی است که باید به آن توجه کرد.

از نکات مهم در زمینه انتخاب دستگاه های تصفیه آب خرید از فروشگاهی است که کیفیت محصولات آن تضمین شده باشد، فروشگاه آنلاین آبین با سال ها تجربه در زمینه فروش دستگاه های تصفیه آب محصولاتی را با بهترین کیفیت ها در اختیار شما عزیزان قرار داده است در صورت تمایل برای خرید با ما در ارتباط باشید.

جهت مشاهده دستگاه های تصفیه آب خانگی به آدرس اینترنتی https://abin.ir/products/domestic-water-purification/domestic-water-purification-systems مراجعه فرمایید.



:: بازدید از این مطلب : 85
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : وصالی

یکی از پر کاربردترین مواد شیمیایی در صنعت تصفیه آب، کربن اکتیوها هستند. مواد اولیه کربن اکتیو (کربن فعال) می تواند از چوب، پوست نارگیل و… باشد و یکی از روش های ساخت آن سوزاندن ماده اولیه در حضور اکسیژن می باشد. در ادامه هم دست به تولید کربن اکتیو با استفاده از فرایندی می زنند که باعث تخلخل آن می شود. یکی از مهم ترین ویژگی های این ماده شیمیایی قدرت جذب بسیار بالای آن است و شامل انواع گرانول، پودری و میله ای می شوند. از آن جایی که ویژگی های انواع کربن اکتیو ها، متفاوت است، دارای کاربردی های مختلفی هم هستند.

همان طور که گفته شد یکی از کاربردهای کربن اکتیوها در صنعت تصفیه آب است. قدرت جذب بالای کربن فعال باعث شده تا توانایی مطلوبی برای حذف برخی آلاینده های آب مثل بو، طعم، مزه، رنگ، برخی از فلزات سنگین و کلر داشته باشد. با توجه به این کربن اکتیو را می توان یکی از مواد شیمایی اساسی در روند فیلتراسیون بسیاری از دستگاه های تصفیه آب صنعتی محسوب کرد.

کربن اکتیوها با تنوع و برندهای مختلفی در بازار تصفیه آب موجود هستند، که در این بین کربن اکتیو جاکوبی یکی از پر فروش ترین و البته با کیفیت ترین کربن اکتیوهای ارائه شده در بازار ایران می باشد. برای اطلاع از قیمت کربن اکتیوهای جاکوبی می توانید به سایت abin.ir مراجعه کرده و با کارشناسان مجموعه ما در ارتباط باشید.

مدتی بعد از استفاده کربن اکتیوها برای تصفیه آب در ساختار دستگاه، این ماده شیمیایی اشباع می شود. با توجه به این که تعویض کربن اکتیو استفاده شده در سیستم می تواند هزینه زیادی را به دنبال داشته باشد، ممکن است برای شما سوال شود که آیا کربن اکتیو را می توان احیا کرد؟ روش های مختلف احیای کربن اکتیوها کدام اند؟ آیا در نهایت احیای اکتیو دارای صرفه اقتصادی می باشد؟

انواع روش های احیای کربن اکتیو
در صنعت تصفیه آب از احیای کربن اکتیو برای کاهش آلاینده های جذب شده در سطح کربن استفاده می شود. انواع روش های احیای کربن اکتیو شامل موارد زیر می شوند:

1- استفاده از روش های حرارتی برای احیای کربن اکتیو
یکی از قدیمی ترین روش هایی که برای احیای کربن اکتیو استفاده می شود به صورت فیزیکی و حرارتی است. در روش حرارتی احیای کربن فعال، این ماده شیمیایی را با دمای 800 درجه سانتی گراد گرما می دهند. برای داشتن این مقدار از گرما و احیای کربن اکتیو به روش حرارتی کوره های چند طبقه به کار می روند. مهم ترین مزیت استفاده از این روش شامل به کار بردن گازهای بی اثر و حرارت دادن حجم بالایی از آلاینده ها روی سطح کربن اکتیو می شود.

قیمت دستگاه فروش آب تصفیه شده

در کنار استفاده از گازهای بی اثر و گرما دادن کربن اکتیو برای احیای آن از بخار آب هم می توان استفاده کرد. اما در این روش تمام آلاینده های سطح کربن فعال حذف نمی شود، به همین دلیل بیشتر از همان روش حرارت دادن کربن با گازهای بی اثر و در دمای بالاتر از 800 درجه سانتی گراد استفاده می شود.


موارد زیر برخی از معایب و مزیت های روش حرارتی احیای کربن اکتیو هستند:


از آن جایی که احیای کربن با این روش هزینه بر است باید از حداقل 5 تا 6 تن ورودی کربن اکتیو برای احیا در کوره استفاده شود تا دارای صرفه اقتصادی باشد.
پیش تر هم گفته شد که احیای کربن اکتیو با استفاده از بخار آب نمی تواند باعث حذف کامل آلاینده ها در سطح کربن اکتیو شود. این موضوع باعث شده تا نیاز به احیای مکرر کربن اکتیو باشد.
2- استفاده از روش شیمیایی برای احیای کربن اکتیو
در این روش از شستشوی کربن اکتیو با استفاده از مواد شیمیایی و حلال ها استفاده می شود. مواد شیمیایی که برای این روش از احیای کربن اکتیو به کار می روند شامل اتانول، متانول، اسیدهای کربوکسیلیک، انواع استر و آمین ها می شوند.

معایب و مزیت های احیای کربن اکتیو با استفاده از روش شیمیایی را در ادامه بررسی می کنیم:

استفاده از این روش دارای بازدهی بالایی می باشد و می تواند باعث حذف کامل آلاینده ها در سطح کربن شود.
احیای کربن اکتیو با استفاده از روش شیمیایی از بین رفتن کربن را به دنبال ندارد.
در کنار مزیت هایی که گفته شد باید توجه کنید که خرید مواد شیمیایی و حلال ها می توانند هزینه زیادی را در پی داشته باشند.
3- استفاده از روش بیولوژیکی برای احیای کربن اکتیو
در روش احیای بیولوژیکی کربن اکتیوها، این ماده شیمیایی را به محفظه ای توری شکل و در ادامه به بیورآکتیورهایی با حجم زیادی از میکروارگانیسم ها و لجن فعال وارد می کنند. با گذشت مدتی این میکروارگانیسم ها باعث حذف مواد آلی و غیر آلی در سطح کربن اکتیو می شوند.

مزایا و معایب این روش از احیای کربن اکتیوها شامل موارد زیر می شوند:

راندمان بالا یکی از مهم ترین مزیت های احیای کربن اکتیو با این روش می باشد.
از عیب های استفاده کردن از این روش، این است که باید زمان زیادی را صرف حذف آلاینده ها با استفاده از میکروارگانسیم کنید.
یکی دیگر از معایب روش بیولوژیکی احیای کربن اکتیوها این است که صرفه اقتصادی ندارند.
***برای انتخاب روش مناسب احیای کربن اکتیو باید نوع مواد جذب شده توسط کربن را شناسایی کرد و در ادامه مناسب ترین روشی را که دارای صرفه اقتصادی و بازدهی مطلوب باشد استفاده کنید.

در صورت نیاز به دریافت مشاوره در زمینه خرید و احیای کربن اکتیو، با مراجعه به سایت تصفیه آب آبین از امکان دریافت مشاوره رایگان مجموعه ما بهره مند شوید و با شماره های زیر در تماس باشید:

021-22228116



:: بازدید از این مطلب : 73
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 آذر 1400 | نظرات ()